fbpx
 

Opatuur in Restaurant Mub’art

Opatuur

vzw OPATUUR organiseert clubconcertavonden met instrumentale solo en duo concerten waar muzikanten uit de Jazz, Folk, Rock, Klassieke, Wereldmuziek, … aan bod komen.
In Restaurant Mub’art laten we graag deze avonden maandelijks doorgaan.  Dit gaat telkens door op een donderdag om 20uur (geen concerten in de zomermaanden).
Ons restaurant is die avond uitzonderlijk geopend.  Komen eten is dan mogelijk tussen 19uur en 20uur.  Het is echter geen verplichting, enkel naar het concert komen is ook mogelijk.

Concert donderdag 9 januari 2020

Stan Maris solo accordeon, Toine Thys en Robert Jukic duo

 

1ste set
Stan Maris – accordeon

De meest opvallende figuur van Kreis is ongetwijfeld accordeonist Stan Maris. Zijn instrument blijft binnen de jazz nog altijd een beetje exotisch, ook al hebben we in onze contreien een paar figuren zoals Tuur Florizoone en Philippe Thuriot die het een volwaardige plaats gegeven hebben.  Daarnaast is Stan Maris ook de zoon van … een vaste waarde binnen de Belgische jazz.  Een uitdaging om zo’n figuur zoals Stan Maris op te volgen, net daarom is het misschien maar goed dat de zoon geen trompet speelt en z’n eigen ding doet.

2de set
Toine Thys – sax
Robert Jukic – contrabas

Robert Jukic, de Sloveense bassist heeft gespeeld met Sloveense en internationale artiesten op festivals en clubs in meer dan 25 landen.  Hij kan worden gehoord op zo maar even meer dan 60 cd’s en zelfs 13 cd’s onder zijn naam. Robert componeert tevens voor theaters en andere podiumkunste, doceert aan workshops en maakt deel uit van de faculteit van de jazz afdeling van Conservatory for Music in Ljubljana, Slovenië.

Toine Thys is een gedurfde en roekeloze muzikant, een centrale figuur voor saxofoon en basklarinet in Europa, met een warme klank. Hij is actief als leider van zijn eigen projecten, en een veelgevraagde sideman door België, Frankrijk, Nederland. Hij kan ook worden gehoord in West-Afrika, Zuid-Korea en Canada.

Algemene info


Data:

Donderdag 09/01/2020

Timing:

19uur: Gerecht geserveerd in Restaurant Mub’art

20uur: Aanvang concert

Gerecht:

Varkenswangetjes op grootmoeders wijze – rozemarijnpatatjes

Prijs:

Het concert bedraagt 12,00€ (enkel mogelijk in cash te betalen aan Opatuur vzw bij inkom)

Het gerecht bedraagt 12,50€

Reservatie:

Gelieve 24u op voorhand te reserveren voor uw gerecht – mail naar mubart@bongoesta.be of 09/ 221 44 89.

Maak deel uit van dit uniek event!